fbpx

Byta tak

Ta hjälp av oss när du ska byta tak i Östersund

Står du inför att byta tak i Östersund med omnejd är det oss du ska vända dig till. Oberoende av om du ska du byta tak på huset, fritidshuset eller kanske gästhuset så kan vi hjälpa dig med såväl snygga som hållbara resultat.

Takbyte på ditt hus är en stor, men viktig investering ut flera aspekter som kan öka både livslängden och värdet på huset markant. 

Kostnadseffektivt ur flera aspekter att byta tak

Ett takbyte innebär en rad ekonomiska fördelar om du gör det enligt rekommendation. Med rätt anpassat tak kan du förbättra husets isoleringsförmåga och på så sätt sänka dina energikostnader. Rent estetiskt kan taket göra stor skillnad och därmed höja värdet vid en värdering och eventuell försäljning.

Viktigt att tänka på är att ett slitet tak ökar risken för läckage, vilket i slutändan kan bli en väldigt kostsam historia om fukt mot förmodan skulle krypa in i huskonstruktionen. Har du otur täcker hemförsäkringen inte skadan.

Vad kostar ett takbyte?

Varje unikt tak kräver sina unika insatser och vad det kostar  beror helt och hållet på om du t. ex. väljer tegel- eller betongpannor eller plåt. Givetvis beror det även på hur stort ditt hus är. Det är viktigt att man tar hänsyn till vilken typ av hus det gäller samt vad man vill uppnå rent praktiskt samt utseendemässigt.

Därför gör vi ett hembesök och besiktar taket kostnadsfritt, samt ger förslag på lämplig metod – oavsett om det gäller ett helt takbyte, mindre åtgärder eller renoveringar.

Titta gärna på våra tidigare projekt också.

5 skäl att välja JF Bygg & Konsult

  • Infinner oss alltid på avtalad tid.
  • Gör klart ett arbete från början till slut.
  • Stor erfarenhet från såväl mindre renoveringsarbeten, till mångmiljonprojekt.
  • Mycket lyhörda inför kundens behov och önskemål.
  • Sätter stolthet i att efterlämna ett perfekt, kvalitativt och funktionellt resultat.
070-237 21 71
Jens Forsberg Bygg & Konsult AB sedan 2014 070-237 21 71

När ska jag byta tak?

Rent generellt brukar man säga att ett tak håller i ca 35-40 år. Det är viktigt att ett takbyte görs innan det börja ta in vatten eller fukt. Så börjar ditt tak närma sig den åldern är det klokt att besikta det varje år.

Ofta kan både plåt och takpannor se hela och fina ut från utsidan, men det är även viktigt att takpappen som sitter under är i gott skick. Det rekommenderas att byta även yttre takskikt i samband med att takpappen byts ut.

Tegelpannor kan efter många år se fräscha ut och ge ett estetiskt vackert intryck, men ändå suga in fukt och vatten när det har många år på nacken eftersom det är ett poröst material.

Checklista: så vet du att det är dags att byta tak

 

Påbörja ditt drömprojekt idag jens@jfbyggkonsult.se

Gratis offert

1. Du kontaktar oss

Kontakta oss och beskriv gärna med några rader vad du behöver hjälp med i formuläret intill.

2. Vi återkopplar och bokar ett möte

När vi har tagit emot din förfrågan kommer vi att återkoppla till dig så snart som möjligt för att boka en tid för ett möte.

3. Vi kommer på ett hembesök

Efter överenskommelse kommer vi på ett hembesök för att bilda en uppfattning om vad ärendet gäller mer exakt och vilka förutsättningar som finns för att därefter lämna en rättvis och tydlig offert.

Kom i kontakt med oss och få en kostnadsfri offert